València acollirà al juny de 2023 els premis The World’s 50 Best Restaurants

| 08.11.2022 | 14:29

València torna a ser referent de l'alta gastronomia a nivell internacional. Hui, en el Restaurant Arros QD de Quique Dacosta a Londres, s'ha donat a conéixer que la ciutat acollirà durant juny de 2023 els premis The World’s 50 Best Restaurants. Uns guardons que reuneixen i congratulen el treball de l'alta cuina i hostaleria a nivell mundial.

 
Així, durant el mes de juny del pròxim any a València es cuinarà i es parlarà en clau d'alta gastronomia, ja que aquest important esdeveniment inclourà una sèrie de trobades destacades, com el fòrum de lideratge de pensament #50BestTalks; 50 Best Signature Sessions, xarrades gastronòmiques col·laboratives obertes al públic; una festa amb xefs internacionals que mostrarà els millors productes i la cuina valenciana i, per descomptat, la cerimònia de lliurament de premis. Alguns dels cuiners/as més importants del món també impartiran els seus coneixements a estudiants de cuina locals a través d'un esdeveniment educatiu. La data exacta de la cerimònia de lliurament de premis es confirmarà en els pròxims mesos.

 

En el mapa gastronòmic internacional

Durant aquests últims anys s'han succeït a València diferents designacions i cites que han donat visibilitat a la gastronomia valenciana i als projectes sostenibles de la ciutat. Exemple d'això va ser la gala de la Guia Michelin España & Portugal 2022, en la qual es van entregar 3 noves estreles per a la ciutat, que actualment compta amb un total de 9. Així mateix, la ciutat ha rebut els reconeixements de València com European Smart City 2022 i European Green Capital 2024. Importants títols que posen a València en el panorama internacional com a ciutat intel·ligent, sostenible i a l'avantguarda de l'alimentació i la cuina.


València, model de sostenibilitat alimentària

Poques ciutats compten amb el privilegi de disposar de grans rebostos naturals on proveir-se i proporcionar productes de temporada sense tot just deixar empremta en el planeta. Des del Parc Natural de l’Albufera, on es cultiven diverses varietats locals d'arròs que suposen l'ingredient principal del plat valencià més internacional: la paella. Fins a la mar Mediterrània que proporciona peix fresc que se subhasta diàriament en la Llotja de Pescadors de la Marina de València, i que acaba en els menús de molts restaurants locals i mercats municipals. Així com l'apicultura urbana, instal·lada en una vintena de ruscos en alguns terrats d'edificis públics per a pol·linitzar i contribuir a la biodiversitat dels parcs de la ciutat. El compromís de València amb la sostenibilitat alimentària va molt més allà, des de 2019 és seu del Centre Mundial per a l'Alimentació Urbana Sostenible de la FAO, per a convertir-se en un referent davant els reptes als quals s'enfronten les grans ciutats en qüestions alimentàries i nutricionals, un dels compromisos que la ciutat va assumir després de ser declarada Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible en 2017.