Festa i actes del 9 d’octubre a València
Categories: festes i tradicions.
ÀREA TURÍSTICA: Centre històric
Viu un 9 d’octubre ple d’actes per a festejar l’entrada a València del Rei Jaume I
Viu un 9 d'octubre ple d'actes per a festejar l'entrada a València del Rei Jaume I
A l'octubre la ciutat s'ompli de vida en commemoració de l'entrada a València del Rei Jaume I. Una festivitat anual que porta celebracions de l'1 al 9 d'octubre i que es tancarà amb brillantor. Ni més ni menys que amb una espectacular entrada de moros i cristians!
Si vols conéixer tota l'agenda d'este històric esdeveniment, te la vam mostrar a continuació:
Divendres 4 d'octubre
Les noves tecnologies també s'incorporen a la celebració de la tradicional festivitat, i la nit del 4 d'octubre, a partir de les 21.30 hores, s'oferirà un espectacle de drons que sobrevolaran el cel de la Marina de València.
Dissabte 5 d'octubre
No et perdes el festival Som de la Terreta, dirigit a tots els públics i amb l'objectiu de posar en valor la diversitat cultural i musical de la Comunitat Valenciana, amb una experiència íntegra en un ambient que combinarà el millor de la cultura i l'entreteniment a la Ciutat de les Arts i les Ciències.
D'11 a 15 hores podràs gaudir d'una àmplia programació de tallers, activitats infantils i degustar productes gastronòmics, i #a la vesprada, a partir de les 16 hores, donarà principi la programació musical, amb actuacions de Funzo and Baby Loud, Iñigo Quintero, Ítaca Band, Maleïda Nerea, Marlena i Samurai.
Les entrades per a Som de la Terreta tindran un cost de dos euros, import que serà donat íntegrament a una associació benèfica amb la finalitat de secundar econòmicament la seua activitat.
A les 19 hores, a la Sala Iturbi del Palau de la Música, l'Orquestra de València i el Chor dones Basyerischen Rudfunks interpretaran la Simfonia número 9 en re menor de Beethoven i la Fantasia per a un gentilhombre de Joaquín Rodrigo. La recollida d'entrades gratuïtes, dos per persona, es realitzarà el mateix dia del concert a partir de les 10.00 del matí, i es podran obtindre de manera presencial en les taquilles del Palau i en línia a través de la web.
A les 22.30 h. es projectaran sobre la Torre Vella del Palau els vídeos participants en la primera edició del Concurs Internacional d'Històries Mapeadas, emmarcat en el Festival Internacional de Cinema Infantil de València que acull la ciutat fins al 6 d'octubre.
Diumenge 6 d'octubre
Les bandes de música protagonitzaran el matí del diumenge, 6 d'octubre, amb concerts que tindrà lloc, a les 12 hores, en la plaça de la Verge de València.
També a les 12.00 h., la Federació Valenciana de Moros i Cristians celebrarà un alardo d'arcabusseria amb desfilada per la plaça del Mercat, l'avinguda de María Cristina i la plaça de l'Ajuntament.
Dimarts 8 d'octubre
El Saló de Cristall de la Casa Consistorial acollirà la mostra “La nostra Senyera” des de les 10 hores a les 21 hores. Veïns i visitants podran accedir a l'Ajuntament per a contemplar la Senyera.
A més, a les 19 hores, les 19.30 hores i les 20.00 hores la Coral Polifònica Valentina interpretarà en el Saló de Cristall el Cant a la Senyera d'Agustí Alaman i Carles Salvador.
També a les 19.30 hores, la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana oferirà en la plaça de l'Ajuntament una exhibició de balls, músiques i cançons populars valencianes. Està prevista la participació de l'Associació Cultural Anem de Ronda de Navajas, el Grup de Danses El Portitxol de Xàbia i el Grup de Danses El Forcat de València. L'acte es tancarà a les 21 hores amb una dansà popular.
A les 19.30 h la Sala Iturbi del Palau de la Música acollirà un concert monogràfic de música valenciana sota la direcció de Cristóbal Soler. Els assistents gaudiran de les peces Jardí del Túria, de Pablo Bas, La fifre de Jesús Santandreu, Bruixes en l’horta de Miguel Asensi, Al-Buhayra de Jordi Peiró, Homenatge a Joaquín Sorolla de Bernardo Adam Ferrero i De l'Horta a l’Albufera de Pau Chafer. Participarà també Xavi de Bétera, que interpretarà cant d’estil, i el flautí Paco Varoch. La recollida d'entrades gratuïtes, dos per persona, es realitzarà el mateix dia del concert a partir de les 10.00 del matí, i es podran obtindre de manera presencial en les taquilles del Palau i en línia a través de la web.
Entre les 21.30 h i les 23.30 hores, cada 15 minuts, hi haurà projeccions de videomapping a la Torre Vella del Palau de la Generalitat.
I per a tancar la vespra del 9 d’Octubre, hi haurà un castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Germans Caballer a les 23.59 en el pont de Montolivet.
Dimecres 9 d'octubre
Els actes previstos començaran a les 12 hores del migdia amb la baixada de la Senyera, la Processó Cívica i l'ofrena floral a Jaume I el Conqueridor al jardí del Parterre. L'itinerari previst transcorrerà per la plaça de l'Ajuntament, el carrer de Sant Vicent, la plaça de la Reina i la Catedral de València, on hi haurà un tedeum.
En acabar l'acte religiós, la processó continuarà per la plaça de l’Almoina, el carrer de la Barchilla, la plaça de la Reina, el carrer de la Pau i la plaça d'Alfons el Magnànim fins a arribar a l'estàtua de Jaume I. Finalitzada l'ofrena floral al rei, la Senyera tornarà pel carrer del Pintor Sorolla, carrer de les Barques i, de nou, la plaça de l'Ajuntament. Acompanyaran a la Senyera l'Escola de Tabal i Dolçaina Russafa-fa, la policia de gala muntada a cavall i els timbaleros de la ciutat.
En finalitzar la Processó Cívica, la pirotècnia Turís dispararà una mascletà en la plaça de l'Ajuntament.
A les 17 hores de la #vesprada se celebra la vintena Entrada de Moros i Cristians de la ciutat de València, que circularà per la Glorieta, carrer de la Pau, Poeta Querol, Barques, plaça de l'Ajuntament i Marqués de Sotelo. Prèviament, a les 16.30 hores, s'haurà celebrat la Baixada de Gloria, en el qual les esquadres recorreran el mateix itinerari però en sentit contrari. L'entrada està organitzada per la Federació Valenciana de Moros i Cristians.
Portes obertes del Palau de la Generalitat
De l'1 al 7 d'octubre podrà visitar-se el Palau de la Generalitat en horari d'11 a 14 i de 16 a 19 hores, on a més de conéixer la seu del Govern valencià es podrà gaudir d'una experiència immersiva en les obres pictòriques de l'històric edifici: ‘El Tribunal de les Aigües de València’, de Bernardo Ferrándiz, i ‘La Ferida del Rei don Jaime en la Conquesta de València’, de Salvador Martínez Cubells.
I del 4 al 6 d'este mateix mes es podran degustar els dolços típics de Sant Donís en la ‘Gastroneta’ que estarà situada al carrer Cavallers de València, enfront del Palau, d'11.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 19.00 h
Visita guiada musicalizada
El Museu d'Història de València oferix el 9 d'octubre, a les 12.00 h., "Melodies del passat', una visita guiada musicalizada per a transportar-te als moments més emblemàtics de la ciutat. Pots reservar la teua plaça telefonant al 📞 963 701 105.
Detalls
- Dates de l'esdeveniment
-
Des de:
01-10-2024
-
A:
09-10-2024
-
Informació dels horaris
Consultar agenda de la ciutat
-
Lloc
València
-
Preu
Gratuïts
COM ARRIBAR
Pl. de l'Ajuntament, 1, 46002 València, España