Iniciatives que cuiden el planeta
Descobreix els programes de conservació d'espècies en perill d'extinció
València acull dos instal·lacions, capdavanteres a nivell internacional, que concentren la massa oceànica i la fauna d’Àfrica. Es tracta de l’Oceanogràfic i el Bioparc, respectivament. No sols permeten apreciar la gran varietat faunística del planeta, sinó que intervenen en diferents programes de conservació i cura d’espècies locals ferides i en perill d’extinció.
Aquest tipus d’intervencions es revelen crucials per a mantenir la salut de les espècies salvatges del nostre entorn. En pagar la teua entrada o el teu abonament de temporada per a gaudir dels dos centres també estàs ajudant a finançar totes les activitats que realitzen. Are you ready?
L'Oceanogràfic
L’Oceanogràfic, a través de la seua fundació, realitza accions importants que incideixen directament sobre el medi natural i les seues espècies, mitjançant la restauració d’ecosistemes danyats, el rescat d’animals i la vigilància del medi natural en el seu conjunt. L’atenció de fauna marina malalta o ferida, de la qual es fa càrrec el seu centre de recuperació de fauna marina, conegut com l’Arca de la Mar, constitueix una de les seues principals línies d’acció directa i atén, a més, a una demanda social en resposta a l’aparició d’espècies emblemàtiques, fonamentalment cetacis, tortugues i taurons, encallades en les nostres costes.
Bioparc de València
Bioparc València s’integra en l’Associació Europea de Zoos i Aquaris, institució que té per missió promoure la cooperació entre els zoos i els aquaris del continent amb programes de conservació de fauna salvatge. L’espai valencià és particularment actiu a través de programes com el de reproducció d’espècies amenaçades o el de registres d’espècies. Al Bioparc hi ha diversos animals amenaçats, com l’hipopòtam pigmeu, el lleopard i el bongo. El resultat de totes aquestes actuacions es transmet als escolars valencians i a tots els visitants del parc mitjançant tallers específics i xarrades motivacionals.
Fons Mundial per a la Naturalesa
El grup de València del Fons Mundial per a la Naturalesa (WWF, per les seues sigles en anglés) realitza activitats de conscienciació i divulgació sobre els problemes ambientals existents.
A més, executa accions de restauració d’ecosistemes degradats a la nostra província. Un dels programes de preservació de la fauna més importants que duu a terme és l’actualització de censos d’avifauna, així com accions de conscienciació i campanyes d’impacte nacional i internacional. Vols unir-te? Visita.
EL RACÓ DE L'OLLA
El Racó de l’Olla és una zona situada en ple cor del Parc Natural de l’Albufera, just entre l’aiguamoll i la Devesa. En aquest enclavament existeix una important reserva natural d’elevat interés botànic i ornitològic. El seu centre d’interpretació ajuda perquè el gran públic puga conéixer les aus autòctones i les migratòries de pas, alhora que edifica una consciència col·lectiva sobre la cura dels nostres animals.
El pròxim Centre de Recuperació La Granja del Saler s’ocupa de l’acolliment i la recuperació de tots aquells animals silvestres autòctons que per diversos motius han perdut la capacitat per a apanyar-se amb normalitat en la naturalesa. L’Institut Valencià de la Joventut promociona al costat d’aquest Centre un programa de voluntariat sobre aus òrfenes. Si eres jove i vols ajudar.