Amb cotxe per València
València està dotada d’una xarxa de carreteres moderna, que la fan fàcilment accessible des de qualsevol ciutat, tant de la península com fora d’ella.
L’autopista AP-7 del Mediterrani, que transcorre de nord a sud per tot el litoral llevantí, serveix de connexió amb la xarxa europea d’autopistes i amb les autovies A-23 Sagunt-Somport i A-3 Madrid-València.
El que has de saber si necessites circular amb cotxe per València
Ja saps que sempre recomanem fer ús del transport públic o la bicicleta, per alguna cosa som una destinació que presumeix de cuidar la sostenibilitat i, a més, Capital Verda Europea l’any 2024.
Però, si necessites circular per València amb cotxe, hi ha algunes coses que has de saber per a aparcar fàcil, gastar menys, carregar el teu cotxe i les mesures restrictives de circulació en el districte de Ciutat Vella.
On aparcar a València
Aparcar gratis a València no és tasca fàcil, però hi ha aparcaments privats per tota la ciutat.
Al centre històric hi ha dos aparcaments de gestió municipal i oberts 24 hores: un a la Plaça de Bruges, al costat del Mercat Central i a la Plaça de la Reina, molt prop de la Catedral. A la zona de l’Eixample tens el pàrquing del Mercat de Colom.
A la Ciutat de les Arts i les Ciències, hi ha dos pàrquings: un sota l’Umbracle i un altre a l’Oceanogràfic. Els dos tenen una tarifa plana de 7 euros al dia si compres una entrada a qualsevol dels edificis de la Ciutat de les Arts i les Ciències.
Pots consultar altres aparcaments en aquesta web i amb tarifes que parteixen des de 1,20 € per hora. Una altra alternativa per a estacionaments curts és l’ORA.
Aparcar en l’ORA: què és i com manejar-la
L’ORA és el sistema d’estacionament regulat per l’Ajuntament de València. En definitiva, una manera controlada perquè pugues aparcar al carrer de manera econòmica. Encara que en la web pots conéixer els horaris i preus exactes per zones, et resumim ací el més important.
L’horari general és de 9.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 h de dilluns a dissabte i es divideix en tres categories:
- La zona blava és on pot aparcar tothom i té dos tarifes, una general i una altra corresponent al centre perquè és la més concorreguda.
- La zona taronja és l’àrea per a residents i visitants, però és un poc més cara que la zona blava.
- La zona verda és solament per a residents. És a dir, que, si estàs en zona verda, no pots aparcar.
Hi ha infinitat de parquímetres intel·ligents en totes elles i pots pagar tant en efectiu com amb targeta.
Un consell per a les persones que no saben de memòria la matrícula del vehicle: memoritza-la perquè la necessitaràs per a iniciar el teu temps d’aparcament en l’ORA.
Un altre factor a tenir en compte és que la duració màxima de l’ocupació de l’aparcament és de dos hores.
Segur que t’estàs preguntant, i si vull estar més temps?
En eixe cas, hauràs de renovar el teu tiquet acostant-te al parquímetre o bé a través d’una de les apps que hi ha. Per exemple, Telpark i Elparking funcionen de luxe. Només has de descarregar-les en el teu mòbil i seguir els passos que et van marcant. Atenció, has de tenir en compte que és important la geolocalització. Així que, si és la primera vegada que les utilitzes des de la ubicació en la qual et trobes, és millor que ho faces al costat del cotxe.
A València no és necessària l’etiqueta ambiental per al cotxe, però…
Segur que has sentit parlar de la nova llei de canvi climàtic i transició energètica que regula les zones de baixes emissions. I el que et sonarà encara més és l’etiqueta ambiental que és requisit perquè els vehicles puguen circular per determinades ciutats.
Doncs bé, encara que NO necessites aquesta etiqueta ambiental per a entrar a València amb el teu vehicle, sí que has de saber que tenim una zona d’accés restringit al centre històric que es coneix com a zona APR.
Què és la zona APR?
Significa Àrea de Prioritat Residencial i forma part d’una sèrie de mesures per a protegir l’entorn patrimonial i millorar la qualitat de vida al districte de Ciutat Vella de València, pertanyent al centre històric. Només poden accedir els vehicles autoritzats o el transport públic i se sanciona l’entrada sense tenir l’autorització. Així que, si tenies pensat anar amb cotxe pels seus carrers, informa’t de la seua cobertura en aquest mapa i dels aparcaments més pròxims.
On carregar el teu cotxe elèctric a València
Sí tu ja vens amb les baixes emissions incorporades perquè viatges en un automòbil elèctric, necessitaràs carregar-lo. La millor forma és buscar els punts de recàrrega disponibles a través d’aplicacions com Electromaps o a través del seu web; des d’ella podràs localitzar l’adreça més pròxima i l’estat dels carregadors que hi ha repartits per la ciutat.
On llogar cotxes a València
I si has vingut sense el teu cotxe, però vols llogar un, tens infinites opcions. A l’aeroport i les estacions de tren estan les principals empreses de lloguer de vehicles. Si estàs buscant un trasllat privat o necessites un autobús perquè vens en grup, pots consultar les empreses que ofereixen aquest servei.